AJÁNLÓ
 
08:31
2013. 08. 21.
Tele van az ország edzőtermekkkel, az edzőtermek pedig jó 70 százalékban ki tudja honnan...
A bejegyzés folyatódik
 
08:31
2013. 08. 21.
Nyilvánvalóan mindenki fejében megfordult már, hogy ha lemegy egy terembe, és kifizeti...
A bejegyzés folyatódik
 
08:31
2013. 08. 21.
Dan John edzésterve úgy pucolja le az emberről a zsírt, mint a legkeményebb plasztikai beavatkozás...
A bejegyzés folyatódik
 
08:31
2013. 08. 21.
Sziasztok, lányok, gondolom egy csomóan vagytok, akik azért nem szeretnének hatékonyan edzeni,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:31
2013. 08. 21.
"Inkább arról írjatok, hogy minek az alapján válasszak edzőtermet". Jó, írunk arról, mert...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az első részben leírtak alapján kiszórtuk a legalját, akinek nemhogy pénzt, de egy fél zacskó szotyit nem szabad adni egy óráért, mert arra nem alkalmas, hogy egy rendes teremben a magnéziás vödröt újratöltse. De még mindig messze vagyunk a céltól.

Ha úgy tűnt, használható a figura, mert az első részben említettek egyike sem vonatkozott rá, de az első edzéskor a következőket tapasztalod, akkor sincs más dolgod, mint egy szó nélkül otthagyni az amatőr seggét a fenébe.

6. Nem méri föl a céljaidat

Noha egy jó személyi edző az első pár hónapban, esetleg első évben kizárólag alapgyakorlatokat végeztet, és első sorban az erőnövelés a cél, nem pedig az izolációs bohóckodás (nem, még akkor sem, ha te "testépítő" vagy, ahaha), bizonyos finomhangolások elengedhetetlenek. Ehhez pedig tudni kell, hova akartok fél-egy éven belül eljutni.

7. Nem méri föl a fizikai állapotodat

Tudsz minden súly nélkül szabályosan guggolni? Meg tudod fogni egyenes lábbal és derékkal a lábujjaidat? Szabályos fekvőtámasz megy? A vállad mennyire mobilis? A hátadat mennyire kúrta szét a drága de szar székekben való napi sokórás ülés? MIlyen a kondid? Elfáradsz száz méter kocogástól, vagy rohögve megy a szigetkör? Ahhoz, hogy rendes alapozást el tudjatok kezdeni, és kikerüljétek a későbbi sérüléseket, tudni kell, hogy milyen állapotban vannak az ízületeid, mennyire koordinált a mozgásod, mennyire van testtudatosságod. Ennek felmérésére van több módszer, a maga módján mindegyik működik, a lényeg, hogy az edző valamelyiket használja.

A legnehezebb pillanatokban mindig legyen mellettünk egy személyi edző, lehetőleg óránként hatezerért. (Flickr/malingering)

8. Nem méri föl az erődet

Ha minden rendben van, de az első edzésen nem derül ki, hogy milyen erős vagy, mekkora súllyal tudsz szabályosan dolgozni, mennyire vagy terhelhető, akkor a továbbiakban nem fogjátok tudni az edzésmunkát úgy belőni, hogy a legoptimálisabb legyen a fejlődésed. Vagy túl kevés ingert kapnak az izmok, vagy túl sokat, egy kezdőnek mindkettő rossz.

9. Teljestest edzések helyett izolációs gyakorlatokkal vakít

Nincs guggolás? Nincs deadlift? Húzódzkodás? Fej fölé nyomás? Azt sem tudja, hogy kell a rudat levenni az állványról? Felejtsd el. Tényleg. Ezeket tudod miért nevezik alapgyakorlatoknak? Mert kibaszottul az alapjait képezik minden erő- és súlyzós edzésnek. Persze most majd jön valaki azzal, hogy ő csak jól akar kinézni, mint a badibilderek. Nem fogod kitalálni, hogy a legnagyobb badibilderek mivel kezdték, mielőtt elértek egy bizonyos erőszintet. Igen, az alapgyakorlatokkal. 

10. Nem tervezi meg a kajádat

Alap gyúrós okosság, hogy a fejlődés 20% edzés, és nyolcvan százalék kajázás. Ez ebben a formában már csak itthon tudja magát tartani (ahogy a többi nyolcvanas évekbeli broscience is - de erről majd máskor), de az tény, hogy a 60-40%, vagy az 50-50% egyáltalán nem olyan nagy mellélövés. Akármilyen sportról legyen szó, a futástól kezdve az úszáson keresztül a kettlebellig, vagy súlyemelésig, ha nem a sportcéloknak megfelelően táplálkozol, nem figyelsz oda a megnövekedett tápanyag szükségletre, sem a fejlődés, sem a regeneráció nem lesz az igazi. És akkor majd a második hónap után elmegy a kedved az egésztől, pedig tök lelkes voltál az elején. Ha tehát az edző pont a kajádat nem tervezi meg, akkor kb. a munkája felét nem végzi el. 

villámposta-fiók

endorfin magazin a gémélen

nagyon fontos, hogy ide ne butaságokról, hanem klassz dolgokról írjatok nekünk elektronikus levelet.

lájkoljátok, különben elaltatják!!! :(

endorfin magazin

blogavatar

...

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Címkefelhő

edzés (16),fogyás (10),motiváció (8),crossfit (8),diéta (7),sport (5),lifehack (5),zsir (5),digi-dagi-daganat (5),snatch (4),kettlebell (4),dieta (4),videó (4),do you even lift (4),a hülyevonat záhony felé elhagyta a pályaudvart (3),zsír (3),zsírégetés (3),személyi edzés (3),fitnesz (3),Crossfit Games (3),endorfin (3),futás (3),kalória (3),kövér (2),guggolás (2),szakítás (2),deadlift (2),clean (2),swing (2),streetworkout (2),squat (2),súlyemelés (2),idősebbek is elkezdhetik (2),kCal (2),callisthenics (2),fogyókúra (2),személyi edző (2),fegyencedzes (2),dyel (2),edzésterv (2),sérülés (2),elhízás (2),karácsony (2),emeles (2),súlyok (2),edzőterem (2),zsebhíradó (1),primal move (1),kerékpározás (1),Kovács Lacee (1),mászás (1),mozgás (1),shakira (1),szalonna (1),iphone (1),android (1),app (1),diéta alatt szabad (1),okostelefon (1),sharon lapkoff (1),htc (1),telefon (1),fegyenc (1),dagadt (1),samsung (1),éhség (1),török (1),zsírbörtön (1),skyrim (1),dopping (1),oéti (1),rant (1),funkcionális edzés (1),ajándék (1),sporteszköz (1),úszás (1),kox (1),hiszti (1),egészség (1),nyugdíj (1),kreatin (1),protein (1),tápkieg (1),fehérje (1),favagas (1),dan john (1),oktato (1),youtube (1),baleset (1),technika (1),clean&jerk (1),térkép (1),chad vaughn (1),tgu (1),úszógumi (1),nők (1),lányok (1),zumba (1),tesztoszteron (1),sportbaleset (1),kismama (1),terhesség (1),kondipark (1),szteroid (1),FMS (1),endorfinok (1),tornaóra (1),életmód (1),body fat (1),testzsir (1),testzsírszázalék (1),tömeg (1),beast mode (1),matt warhawk scott (1),kosárlabda (1),hirdetés (1),shopping (1),pavel tsatsouline (1),fit for life (1),rkc (1),BMI kalkulátor (1),BMI (1),VO2MAX (1),kardio (1),aerob (1),kondicionálás (1),margitsziget (1),tréning (1),tippek (1),sprint (1),fitness (1),tévéfitnesz (1),kockahas (1),Jack LaLanne (1),Horst Kohler (1),bullshit (1),teleshop (1),john gill (1),lever (1),koksz (1),anabolikus szteroid (1),internetek (1),X-Men kezdetek: Farkas (1),farkas (1),Hugh Jackman (1),rozsomák (1),link (1),diagnózis (1),six pack (1),szálkásítás (1),kövérség (1),fekvőtámasz (1),pénz (1),sportsérülés (1),gyógytorna (1),amerikai foci (1),Minden heten haboru (1),ghrelin (1),zabálás (1),zabalas (1),genetika (1),brit tudósok (1),bouldering (1),húzódzkodás (1),testzsír (1),linkajánló (1),chin up (1),Al Pacino (1),kipping (1),burpee (1),finomságok (1),breathe (1),muffin top (1)