AJÁNLÓ
 
05:04
2013. 12. 24.
Karácsonykor kötelezően megjelenik minden témában a mit vegyünk ajándékba cikksorozat. Mit...
A bejegyzés folyatódik
 
05:04
2013. 12. 24.
Naponta öt perc, és mindjárt kockás hasad lesz, csak meg kell venned a több tízezer...
A bejegyzés folyatódik
 
05:04
2013. 12. 24.
A heti fitnesz és diéta hírtermésből összeszedtük azokat, amiktől garantáltan leolvad...
A bejegyzés folyatódik
 
05:04
2013. 12. 24.
Az első törvény, amit pár évvel ezelőtt, az Endorfin Magazin első részében kipakoltunk,...
A bejegyzés folyatódik
 
05:04
2013. 12. 24.
Azért fontos, mert nincs benne hülyeség. És azért nincs benne hülyeség, mert nekünk is közünk...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyugodtan egyétek magatokat hülyére!

Az OÉTI kiadott egy sajtóközleményt arról, hogy hogyan lehet megúszni a karácsonyi túlevést. Például úgy, hogy az olajban sült krumplit lecseréljük. Na, mire? Párolt kölesre. Lehet ezen nevetni, de ebben a két szóban, az elképzelésben, és az egész sajtóközleményben benne van az, hogy mit gondolnak jelenleg az OÉTI-ben a táplálkozásról és az elhízásról. És hogy kábé mennyire vannak elvágva a valóságtól azok az emberek, akik ilyenekkel foglalkoznak.

Mert hát ugye nem kell diplomás dietetikusnak lenni ahhoz, hogy az ember átlássa, valami nagyon félre van csúszva annak az agyában, aki azt javasolja karácsonykor, hogy a sült krumplit váltsuk ki párolt kölessel. Meg hogy tegyünk barnarizst a töltött káposztába. Meg főzzünk emésztést segítő fűszerekkel. Az efféle sajtóközlemények minden egyes atomjából süt, hogy ez a rengeteg, közpénzen eltartott ember nemhogy egyáltalán nem tudja, hogy szoktak diétázni az emberek, de azt sem, hogy mi a hatása egy ilyen sajtóközleménynek. 

Amikor ugyanis olyanokat ír le valaki, hogy karácsonykor a sült krumplit cseréljük le kölesre, akkor nem azt gondolják az emberek, hogy he-he, hát ez milyen érdekes gondolat, érdemes lenne kipróbálni hanem így ülnek:

És az jár a fejükben, hogy ezek az emberek az OÉTI-nél így minek vannak? Mit csinálnak év végén? Minek kapják a pénzüket? Hogy ilyen tőről metszett, életidegen hülyeségeket megfogalmazzanak, kiadják, és aztán senki, de tényleg senki még csak komolyan se vegye őket? 
 

Miért kell elrontani más töltött káposztáját? :((((

Ha ugyanis tényleg muszáj kiadni egy ilyet, ráadásul karácsonykor, akkor talán nem olyan nagyon telhetetlen dolog elvárni, hogy abban minimálisan használható infók legyenek a tragikusan elhízott népesség számára. Ne pedig olyan, 1982-kompatibilis hülyeség, amire még Drugs Bunny is tapsikálna örömében. Hogy öt étkezés minimum naponta, meg ne böjtöljünk koplaljunk, mert akkor juj micsoda túlevés lesz a vége. Meg használjunk emésztést segítő fűszereket, meg menjünk le sétálni egy nagyot, miután az agyhalálig ettük magunkat, és fölállni nem tudunk az asztaltól.

Töltött káposzta barna rizzsel? Enber, ettél te már barna rizsát? Úgy huzamosabb ideig? Hát hogy lehet valaki annyira kegyetlen és rosszindulatú, hogy így elrontsa más emberek karácsonyi töltött káposztáját? Hát fogadok, hogy ezt még a Grincs sem hagyná jóvá.  
 

Ezen semmi nem múlik, de tényleg

Komolyan megfordult bárkinek a közpénzből eltartott fejében, hogy azon fog múlni az emberek egészsége, hogy december 23-31-ig hagyományos rizs helyett barnarizst tesz a töltött káposztába? Hogy kölest (kölest, bazmeg, kölest!) eszik sült krumpli helyett? Hogy rántott hús helyett süssük a húst?  És ebből készül egy sajtóközlemény? Ezt valaki kitalálta, leegyeztette, megírta, másvalaki ellenőrizte, nyilván futott pár kört a közpénzen fönntartott dicsőséges bürokráciában, aztán kiküldték. 

Hogy egy személyes példát hozzak, én az időm kilencven százalékában elég korrekt kis diétát nyomok, számolom a kalóriákat, a makrókat (illetve számolja a halál, fejből vágom, hogy merre mennyi, mekkora lazulás fér bele - protip: elég sok), ciklizálom a szénhidrátot és a zsírt. Ha éppen nem szarok bele masszívan, akkor még a kockák is látszanak, röhögve böjtölök annyit, amennyit kell. De ha jön a karácsony, pont le fogom szarni, hogy napi mennyi kalóriát tolok be az arcomba. Lehetőleg telített zsírból, mert a telített zsír finom. 

És tudjátok mi a vicc, kedves  emberek? Hogy nem. Lesz. Az. Ég. Világon. Semmi. Sem a diétámat nem vágom haza, sem az eddigi eredményeimet nem baszom el, sem semmi ilyesmi. És ezt mindenki tudja, aki ezzel nem íróasztalok mögül foglalkozik, hanem egyetlen egyszer fölemelte a seggét miután lejárt, vagy mielőtt elkezdődött a munkaideje, egyszer leadott öt-tíz kilót, és azt tartotta. Az ég világon semmi nem múlik azon a három, négy, öt napon, amikor inzulinsokkban fetrengenek az egyébkén egészségesen táplálkozó arcok is. 

Egy ilyen kiadványnak - ha már mindenképpen bizonyítani akarja a munkájának a létjogosultságát valamelyik csinovnyik - a következőkről kellene szólnia:

- ez a három nap nem oszt, nem szoroz. ha dagadt vagy, akkor azért vagy az, mert egész évben zabálsz, ha egyébként teljesen egészséges vagy, akkor teljesen mindegy, mit csinálsz, nem fog elromlani semmi. 

- mivel ez a három nap nem oszt és nem szoroz, teljesen fölösleges most váltani, legfőképpen elrontani a finom töltött képosztát, vagy kölest enni sült krumpli helyett.

- hogy hiába eszel valamivel kevesebbet, hiába tömöd a képedet kölessel, semmilyen komoly változás nem fog történni az életedben, ha nem kezdesz el sportolni, úgyhogy emeld föl a seggedet a kanapéról, és sportolj. Tök mindegy, hogy mit, de hetente háromszor sportolj.

És nem arról, hogy egyetek karácsonykor párolt kölest, mert azt teljes képtelenség komolyan venni.

villámposta-fiók

endorfin magazin a gémélen

nagyon fontos, hogy ide ne butaságokról, hanem klassz dolgokról írjatok nekünk elektronikus levelet.

lájkoljátok, különben elaltatják!!! :(

endorfin magazin

blogavatar

...

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Címkefelhő

edzés (16),fogyás (10),motiváció (8),crossfit (8),diéta (7),sport (5),lifehack (5),zsir (5),digi-dagi-daganat (5),snatch (4),kettlebell (4),dieta (4),videó (4),do you even lift (4),a hülyevonat záhony felé elhagyta a pályaudvart (3),zsír (3),zsírégetés (3),személyi edzés (3),fitnesz (3),Crossfit Games (3),endorfin (3),futás (3),kalória (3),kövér (2),guggolás (2),szakítás (2),deadlift (2),clean (2),swing (2),streetworkout (2),squat (2),súlyemelés (2),idősebbek is elkezdhetik (2),kCal (2),callisthenics (2),fogyókúra (2),személyi edző (2),fegyencedzes (2),dyel (2),edzésterv (2),sérülés (2),elhízás (2),karácsony (2),emeles (2),súlyok (2),edzőterem (2),zsebhíradó (1),primal move (1),kerékpározás (1),Kovács Lacee (1),mászás (1),mozgás (1),shakira (1),szalonna (1),iphone (1),android (1),app (1),diéta alatt szabad (1),okostelefon (1),sharon lapkoff (1),htc (1),telefon (1),fegyenc (1),dagadt (1),samsung (1),éhség (1),török (1),zsírbörtön (1),skyrim (1),dopping (1),oéti (1),rant (1),funkcionális edzés (1),ajándék (1),sporteszköz (1),úszás (1),kox (1),hiszti (1),egészség (1),nyugdíj (1),kreatin (1),protein (1),tápkieg (1),fehérje (1),favagas (1),dan john (1),oktato (1),youtube (1),baleset (1),technika (1),clean&jerk (1),térkép (1),chad vaughn (1),tgu (1),úszógumi (1),nők (1),lányok (1),zumba (1),tesztoszteron (1),sportbaleset (1),kismama (1),terhesség (1),kondipark (1),szteroid (1),FMS (1),endorfinok (1),tornaóra (1),életmód (1),body fat (1),testzsir (1),testzsírszázalék (1),tömeg (1),beast mode (1),matt warhawk scott (1),kosárlabda (1),hirdetés (1),shopping (1),pavel tsatsouline (1),fit for life (1),rkc (1),BMI kalkulátor (1),BMI (1),VO2MAX (1),kardio (1),aerob (1),kondicionálás (1),margitsziget (1),tréning (1),tippek (1),sprint (1),fitness (1),tévéfitnesz (1),kockahas (1),Jack LaLanne (1),Horst Kohler (1),bullshit (1),teleshop (1),john gill (1),lever (1),koksz (1),anabolikus szteroid (1),internetek (1),X-Men kezdetek: Farkas (1),farkas (1),Hugh Jackman (1),rozsomák (1),link (1),diagnózis (1),six pack (1),szálkásítás (1),kövérség (1),fekvőtámasz (1),pénz (1),sportsérülés (1),gyógytorna (1),amerikai foci (1),Minden heten haboru (1),ghrelin (1),zabálás (1),zabalas (1),genetika (1),brit tudósok (1),bouldering (1),húzódzkodás (1),testzsír (1),linkajánló (1),chin up (1),Al Pacino (1),kipping (1),burpee (1),finomságok (1),breathe (1),muffin top (1)