AJÁNLÓ
 
08:52
2013. 08. 13.
Senkinek egy szót se a diétáról. Ja nem, az valami másnak az első törvénye. Szóval...
A bejegyzés folyatódik
 
08:52
2013. 08. 13.
Mindenhol csak arról olvasni, hogy milyen kemény meló egy-egy kiló zsírt ledobni, hogy...
A bejegyzés folyatódik
 
08:52
2013. 08. 13.
Brit tudósok (nem röhög, ezek most tényleg britek), végre megtalálták, hogyan pakol föl...
A bejegyzés folyatódik
 
08:52
2013. 08. 13.
Jó napot kívánunk az egész szerkesztőség nevében, akkor flessre el is indulunk. A címben...
A bejegyzés folyatódik
 
08:52
2013. 08. 13.
Az első törvény, amit pár évvel ezelőtt, az Endorfin Magazin első részében kipakoltunk,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mitől megy le a zsír a hasamról?

"Olyan tippeket szeretnék, amivel el tudom tüntetni a hasamról a zsírpáránákat, de máshonnan egy deka se menjen le!" - rögtön az első hozzánk érkezett kérés annyira fontos témát feszeget, hogy nem tudunk ellenállni, és elmondjuk, hogyan kell ezt.

Tyler Durden zsírt lop szappanfőzés végett.

A dolog ugyanis pofonegyszerű. A jelenleg hozzáférhető kutatási eredmények szerint egyetlen módon  lehet elérni azt, hogy a testünk egy bizonyos tájékáról, és csak onnan tűnjön el a zsír. A módszer egy korai formáját az 1960-as években kezdték el használni, és bár voltak sikeres fogyások, elég nagy volt a kockázata. A helyi fogyásban az áttörést 1982-ben Dr. Yves-Gerard Illouz mutatta be. Az eljárás lényege, hogy a bőr alól kanülök segítségével szívták ki a fellazított zsírszöveteket. Mivel a korábban használatos, kaparós módszerrel szemben ez elhanyagolható halálozási aránnyal járt, elég hamar elterjedt. A módszert későbbi változatában a zsírsejteket a kiszippantás előtt ultrahanggal folyósították, de ma már vannak lézeres megoldások is.

És miután megszabadultunk a hasunkon levő zsírból, vissza is vásárolhatjuk ezektől az úriemberektől.

Nem lehet okosba megoldani :(

Semmiféle diéta, semmiféle sport, semmiféle tabletta, semmilyen szupersztár személyi edző nem fog tudni segíteni ebben, csak a plasztikai sebész, és a neki kifizetett komolyabb összeg.

Az egyetlen, amit a fogyás érdekében tehetünk, hogy kalóriadefictet hozunk létre, tehát kevesebbb kalóriát viszünk be, mint amennyit elhasználunk. Ha ez a deficit megvan, a szervezet el fog kezdeni zsírt bontani. 

Nem onnan, ahova többet edzettünk, nem onnan, ahol több izom van (ott maximum csak hamarabb fog látszódni az eredmény), nem is onnan, ahová fölcsatoltunk valami hülye széles neoprén melegítőövet. És nem is onnan, ahonnan a legjobban szeretnénk. Teljesen fölösleges például azért hasazni, mert akkor majd onnan megy le a zsír, nem pedig a valagunkról. 

A hosszú évek kemény munkájával fölhalmozott zsírraktárakat a szervezet mindenhonnan kb. ugyanolyan ütemben fogja lebontani. Mivel egyes helyeken több van, máshol pedig kevesebb, az utóbbiak hamarabb kezdenek szálkásodni, mint az előbbiek. Aki valaha próbált már rendesen lefogyni (tehát diéta és erősport segítségével, hogy ne úgy nézzünk ki, mint egy szerencsétlen topmodell, akinek a napi kalóriabevitele kokainból és pezsgőből származik, nulla izom van rajta, viszont szalonna akad), az tapasztalhatta, hogy például a vállak és a hát már rég szép izmos, és zsírtalan(nak látszik), de a hason még csak két kocka van a hat helyett. Ennek az oka az eltérő zsírmennyiségen túl a zsírsejteken található  kétfajta  receptorban keresendő.

Egy jó muffin topot valaki? Hm?

A2-B2

Kétfajta zsírreceptor van, A2 és B2. Lyle McDonald a The Stubborn Fat Solutionben az A2 receptorokat fékekhez hasonlítja, mert azok lassítják a zsírbontást, a B2 receptorok pedig gyorsítják. Az a2-b2 receptorok aránya különbözik bizonyos testrészeken lerakódott zsírszövetekben. A férfiaknál deréktájon és a has alsó részén, míg a nőknél fenék és comb tájon sokkal több az A2 receptor (például nőknél a csípőtájékon és a combon kilenncszer több A2 van, mint B2). Ezek azok a területek, ahonnan csak akkor fog eltűnni a fogantyú, ha már mindenhonnan máshonnan lepattintottuk.

A fogyás menete, az, hogy honnan tűnnek el legelőször a párnák, nem minden embernél ugyanolyan, hiszen nem mindenkinél ugyanott van a sok zsír. Ha valaki hízni kezd, akkor először a derekára, vagy a combjára vagy a seggére kerülnek-e föl a szalonnadarabok. Vannak, akik egész sok, 8-12 kiló zsírt is föl tudnak pakolni úgy, hogy a környezetük (és ők maguk) észre sem veszi, mert a 95% seggre és derékra és combra megy, ami strandszezonon kívül nem olyan látványos. Vannak, akiken már 3-4 kiló is látszik.

De hát akkor mit csináljak?

Ellőször is felejtsd el, hogy bizonyos testrészekről akarsz zsírt leadni. Vagy csengess ki egy valag pénzt valami jobb plasztikai sebésznek, aki leszívja a zsírodat. 

Másodszor meg szedd össze magad. Kezdj el mozogni, egyél kevesebbet, és reménykedj abban, hogy kitart a lelkesedésed addig, amíg eléred a kívánt eredményt. Ja, persze, tudom, nincs időd/pénzed/kedved/energiád/csinos sportruhád. Jogos, akkor ne csinálj semmit, max reménykedj abban, hogy mázlid lesz, és nem visz el a szíved. 

villámposta-fiók

endorfin magazin a gémélen

nagyon fontos, hogy ide ne butaságokról, hanem klassz dolgokról írjatok nekünk elektronikus levelet.

lájkoljátok, különben elaltatják!!! :(

endorfin magazin

blogavatar

...

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Címkefelhő

edzés (16),fogyás (10),motiváció (8),crossfit (8),diéta (7),sport (5),lifehack (5),zsir (5),digi-dagi-daganat (5),snatch (4),kettlebell (4),dieta (4),videó (4),do you even lift (4),a hülyevonat záhony felé elhagyta a pályaudvart (3),zsír (3),zsírégetés (3),személyi edzés (3),fitnesz (3),Crossfit Games (3),endorfin (3),futás (3),kalória (3),kövér (2),guggolás (2),szakítás (2),deadlift (2),clean (2),swing (2),streetworkout (2),squat (2),súlyemelés (2),idősebbek is elkezdhetik (2),kCal (2),callisthenics (2),fogyókúra (2),személyi edző (2),fegyencedzes (2),dyel (2),edzésterv (2),sérülés (2),elhízás (2),karácsony (2),emeles (2),súlyok (2),edzőterem (2),zsebhíradó (1),primal move (1),kerékpározás (1),Kovács Lacee (1),mászás (1),mozgás (1),shakira (1),szalonna (1),iphone (1),android (1),app (1),diéta alatt szabad (1),okostelefon (1),sharon lapkoff (1),htc (1),telefon (1),fegyenc (1),dagadt (1),samsung (1),éhség (1),török (1),zsírbörtön (1),skyrim (1),dopping (1),oéti (1),rant (1),funkcionális edzés (1),ajándék (1),sporteszköz (1),úszás (1),kox (1),hiszti (1),egészség (1),nyugdíj (1),kreatin (1),protein (1),tápkieg (1),fehérje (1),favagas (1),dan john (1),oktato (1),youtube (1),baleset (1),technika (1),clean&jerk (1),térkép (1),chad vaughn (1),tgu (1),úszógumi (1),nők (1),lányok (1),zumba (1),tesztoszteron (1),sportbaleset (1),kismama (1),terhesség (1),kondipark (1),szteroid (1),FMS (1),endorfinok (1),tornaóra (1),életmód (1),body fat (1),testzsir (1),testzsírszázalék (1),tömeg (1),beast mode (1),matt warhawk scott (1),kosárlabda (1),hirdetés (1),shopping (1),pavel tsatsouline (1),fit for life (1),rkc (1),BMI kalkulátor (1),BMI (1),VO2MAX (1),kardio (1),aerob (1),kondicionálás (1),margitsziget (1),tréning (1),tippek (1),sprint (1),fitness (1),tévéfitnesz (1),kockahas (1),Jack LaLanne (1),Horst Kohler (1),bullshit (1),teleshop (1),john gill (1),lever (1),koksz (1),anabolikus szteroid (1),internetek (1),X-Men kezdetek: Farkas (1),farkas (1),Hugh Jackman (1),rozsomák (1),link (1),diagnózis (1),six pack (1),szálkásítás (1),kövérség (1),fekvőtámasz (1),pénz (1),sportsérülés (1),gyógytorna (1),amerikai foci (1),Minden heten haboru (1),ghrelin (1),zabálás (1),zabalas (1),genetika (1),brit tudósok (1),bouldering (1),húzódzkodás (1),testzsír (1),linkajánló (1),chin up (1),Al Pacino (1),kipping (1),burpee (1),finomságok (1),breathe (1),muffin top (1)